SEO training

Algemeen

Wil jij leren succesvol te worden met SEO? Door middel van onze SEO training krijg je binnen vier weken de ideale combinatie van online en offline training. Dit betekent dat je niet enkel de benodigde theoretische kennis opdoet maar deze kennis ook leert te gebruiken in doelgerichte praktijkopdrachten. In onze traject kom je niets te kort en leer je echt alles over zoekmachine optimalisatie. Vragen of hulp nodig? Jouw 1-op-1 online marketing coach begeleidt je in de wonderlijke wereld van SEO. Schrijf je nog vandaag in!

Voor wie is de training bedoeld?

Onze SEO-training is voor iedereen geschikt die online succes wil behalen met zoekmachine optimalisatie (SEO).

Start traject

Gezamenlijk met jouw persoonlijke coach bepaal je een geschikte startdatum voor jouw SEO training.

Optimaal leerrendement

Met onze SEO training doe je een waardevolle investering voor de lange termijn. Hier zorgt de mix van online en offline trainingscomponenten wel voor. Niet alleen beschik je tijdens jouw training over een zeer volledige online kennisbank maar eveneens leer je de theorie in te zetten in de praktijk. Heb je vragen of hulp nodig tijdens je SEO training? Jouw 1-op-1 coach begeleidt je met je doelgerichte opdrachten. Op deze manier is jouw kennis na vier weken volledig op niveau!

Hoeveel tijd kost deze training?

We hebben het leertraject verdeeld in drie overzichtelijke blokken, om jouw tijd optimaal te benutten.

 

 • E-learning – 12 uur

 • Praktijkopdrachten – 10 uur

 • Sessies met coach – 3 uur

* Uren zijn bij benadering en kunnen per cursist verschillen.

Inhoud en leerdoelen

In onze SEO training komen vier onderdelen aan bod:

1. Doelgroep, doelstelling en KPI’s

We starten met het specifiek maken van jouw doelgroep aan de hand van een persona en we bepalen de online doelstellingen. Jouw doelen zet je vervolgens om in meetbare KPI’s.

2. SEO tools instellen

Ook een stukje praktische voorbereiding is nodig voor deze SEO training. Het is belangrijk dat we de juiste analysetools van te voren instellen, denk aan Google Tag Manager, Google Search Console, Bing Webmaster Tools en Google Analytics.

3. Alles over SEO

Nu alles goed staat ingesteld en jouw doelen duidelijk zijn, starten we met het echte werk. Stap één is het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek, maar er is nog veel meer. ‘On-page SEO’, ‘Technische SEO’ en ‘Off-page SEO”; alles komt voorbij in de training. Uiteraard krijg je voldoende tips en begeleiding van jouw coach.

4. Campagne optimaliseren

Jouw SEO activiteiten stoppen nog niet bij het opzetten van de juiste pagina’s. Voor de beste resultaten zul je moeten blijven optimaliseren, daarom besteden we ook hier genoeg aandacht aan.

Leerdoelen

Om de kwaliteit van het coachingstraject te kunnen waarborgen én om er zeker van te zijn dat jij met de juiste kennis het traject afrondt hebben we leerdoelen opgesteld. Benieuwd welke? Vraag jouw leerdoelen op via: [email protected]

Wat is het instapniveau?

Tijdens een intakegesprek kijken onze coaches wat het instapniveau wordt. We gaan in principe uit van HBO werk- en denkniveau, maar verwachten minimaal MBO 4 niveau.

Over welke vaardigheden beschik je na deze training?

Na het afronden van onze SEO training ben je helemaal up-to-date als het gaat om relevante kennis van zoek optimalisatie. Daarmee kun je zowel adviezen geven als in de praktijk aan het werk.

Wat heb je gedaan na de training?

Na het afronden van ons leertraject ben je van A tot Z klaargestoomd om zelfstandig verder te gaan met SEO. Je kunt nu:

 • een zoekwoorden onderzoek uitvoeren.

 • Google Search Console configureren.

 • Google Mijn Bedrijf optimaliseren.

 • on-site SEO problemen oplossen.

 • landingspagina’s schrijven.

 • zorgen voor een hogere autoriteit van jouw website

Examens & Certificaten

Tijdens de SEO training krijg je van je coach diverse praktijkopdrachten die je met een voldoende moet voltooien om met het volgende onderwerp te kunnen starten. Om de module succesvol af te sluiten, moet je een resultaat van 70% of hoger halen op de eindtoets. Je kunt de toets net zo lang herkansen totdat je een voldoende hebt.

Unieke leermethodiek

Bij Teach Digital maken we gebruik van een unieke leermethode. Uniek omdat we online en offline combineren, maar ook omdat je een persoonlijke benadering krijgt. Onze coaching is intensief en geeft jou alles wat je nodig hebt om zowel theoretisch als in de praktijk je weg te vinden met SEO.

Studiemateriaal

 • Academy (kennisbank), beschikbaar voor 12 maanden vanaf start traject

 • Externe hulpmiddelen:

  • Google Tag Manager
  • Google Search Console
  • Bing Webmaster Tools
  • Google Analytics
  • Zoekwoorden planners